fredag 8 september 2017

Veckobrevet

 Hej!

 

Onsdagens utflykt till Hagaparken var verkligen lyckad, det började med en promenad med våra faddrar och efter tisdagens regn sken solen återigen denna dag. Vi installerade oss och allas ”matsäckar” under en vacker gammal ek och då det var en halvtimma tills starten skulle gå av stapeln hann vi leka tillsammans en stund för att värma upp. 

Det var ett gäng superladdade lågstadieelever som samlades vid startlinjen och alla fullkomligt strålade och sken av glädje och entusiasm. Alla sprang sitt varv, några promenerade, andra joggade och vissa spurtade hela varvet runt och alla kom i mål, fantastiskt! Vissa förr andra senare men i mål kom alla! Fyrorna hejade och peppade oss och sedan var det vi som hejade på dem, faddrarna sprang hela två varv! 

Efter loppet åt vi tillsammans och då det började blåsa upp och bli ganska kyligt valde vi att gå tillbaka till skolan direkt efter prisutdelningen. De som vann guldskorna av lågstadieklasserna var klass 3C och av mellanstadieklasserna var det 5B: GRATTIS, säger vi så klart, bra kämpat! 

 

Alla har gjort och lämnat in veckans läxa, tack för att ni hjälper dem att komma ihåg! De som inte klippt ut flaggan, har nu gjort det, färglagt den lite och så fick de berätta om sig själv. Det är en spännande samling samhällsmedborgare vi har i  klassen och vilken härlig blandning av yrken, framtiden ser ljus ut! Fint flaggspel blev det, det ska vi pryda vårt klassrummed

Idag började vi med NTA, tema: ”Balansera och väga”Lektionen introducerades med att alla skulle balansera genom att lyfta på ett ben stående, först fritt på golvet sedan då de stod med ena sidan tryckt mot en vägg och med ryggen och ena foten mot väggen. Varför tappar man balansen här? Vi diskuterade om vad tyngdpunkt är och hur det hänger ihop med balans. Sedan provade vi med pappersfjäril, penna och gem.

 

Viktig info:

Ni som inte har lämnat in papper med information om ert barn, det som ni fick vid skolstart, var snälla och gör det så snart som möjligt tack. Jag saknar information från 6 elever! Vet ni vilka ni är eller om någon är osäker på om ni lämnat in, kom och fråga:-) 

 

Vi måste även byta ut alla gamla informationsblad angående elever med specialkost så ni som har barn med specialkost måste fylla i ett nytt papper från Fazer. Jag har endast fått in det från en elev, om ni inte redan har ett sådant finns de att hämta i klassrummet eller på skolans hemsida.

 

Nu på måndag, den 11/9

Nu är det tid för årets klassfotografering, vi har tid hos fotografen kl.13-14.

Efter fotograferingen går vi och äter mellis!

De som representerar vår klass, Ester och Vincent, kommer att fotograferas tillsammans med alla elevrådsrepresentanter på fredag kl.10.40-11.00.

 

Vecka 40 är det dags för terminens utvecklingssamtal, nästa vecka kommer jag att sätta upp tider då vi kan ha samtal, ni fyller sedan i den tid som passar er bäst!

 

Nästa vecka:

Måndag:

Skolan öppnar kl.9.00

Musik med Peter

Klassfotografering kl.13-14


Tisdag:

Idrott med Magnus på fm (gympakläder och handuk)

Engelska med Naiyya och Catherine


Onsdag:

Engelska med Naiyya och Catherine


Torsdag:

Idrott med Magnus på em (gympakläder och handduk)

 

Fredag:

NTA ”Balansera och väga”

Fotografering för elevrådet 10.40-11

SHIBA!

 

Trevlig helg!

Anna-Therese, Magnus, Tamer och Susanne


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar