lördag 16 september 2017

Veckobrev

Hej!

 

I måndags fotograferats vi av en fotograf som var tusen gånger roligare och proffsigare än den som hade uppdraget förra året. Hoppas att det visar sig på bilderna också! Vi var alla lite väl bleka och lite loja på förra klassfotot, trots att alla var ganska så solbrända och pigga efter en härlig och varm sommar.  Elevrådet fotades ii torsdags. 

Lappar med inloggning och annan information som ni behöver för att titta på och beställa porträttet, klassfotografiet och/eller skolkatalogen hänger kvar på några av barnens klädlådor i vår korridor. Ta en sväng upp några trappor och passa på att titta i ditt barns klädlåda för att se om ni eventuellt behöver komplettera med extra kläder. Det börjar bli lite kyligare och blött oftare nu så extra strumpor, byxor, stövlar och annat är nödvändigt att ha! 

Idag firade vi att vi blivit 200-dagar smartare, vi har alltså gått i skolan 200 dagar tillsammans, väl värt att fira! Vi lekte, testade och räknade på olika klurigheter och annat som handlade om talet 200, fick prova på hur långt 200 sekunder är, de skulle tyst räkna till tvåhundra och sätta sig på sin stol när de trodde att 200 sekunder gått. Många satt redan vid 100 sek. En elev satte sig ner vid 174 sekunder, han var närmast. Sen provade vi med 1 minut, som kändes lång då de bara skulle stå och räkna till 60, sedan fick de leka i en minut, då gick tiden väldigt fort! Vi avslutade dagen med lek,  film och smarriga popcorn! En kul och mysig avslutning på den här veckan!

 

Veckan som gått:

Sv: vi har introducerat “en läsande klass” som vi kan använda oss av i arbetet med läsförståelse. Vi har bekantat oss med spåkvinnan, detektiven, reportern, konstnären och cowboyen. Dessa figurer kallar vi för “läsfixare” man kan ha dem som  “verktyg”  att ta till under läsningen. Här kan ni läsa om projektet ”en läsande klass”: http://www.enlasandeklass.se/


MA:Udda & jämna tal och  tallinjen (framme vid tavlan), mattesafari (eget arbete)  problemlösning (arbete  i par) “dagens mattekluring” tema 200.


Eng:Colours and letter “ c”


No:NTA  ”Balansera och väga” fjärilen 


So: värdegrund, diskussion och film


Nästa vecka:

Måndag: 

● Skolan öppnar kl.9.00
● Musik med Peter
● NO- NTA för grupp 1
● So-Tema TRAFIK för grupp 2

Tisdag:

● Idrott med Magnus på fm (gympakläder och handduk)
● Engelska med Naiyya och Catherine
● NO- NTA för grupp 2
● So-Tema TRAFIK för grupp 1

Onsdag: 

● Engelska med Naiyya och Catherine

Torsdag: 

● Idrott med Magnus på em (gympakläder och handduk)

Fredag: 

● Matematik
● Fredagskul
● SHIBA följer med hem

Trevlig helg!

Anna-Therese, Magnus, Tamer och Susanne 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar