lördag 23 september 2017

Veckobrev

Hej 
De flesta har fyllt i listan för utvecklingssamtalen vi ska ha nästa vecka, ni som ännu inte hittat en tid som passar kan  komma till mig, Susanne, så försöker vi hitta en tid tillsammans.
Vi fortsätter med bedömningsstödet i läskuskaper i svenska, som är en obligatorisk screaning av alla elever i åk 1. Det är en bunt relativt omfattande tester  som tar sin lilla tid och tyvärr så kommer jag nog inte hinna med att screana alla elever i klassen inför utvecklingssamtalet. Men vi fortsätter såklart med testerna och vi kan kika på dem tillsammans vid ett senare tillfälle. 

Vi påminner om att alla kikar i lådorna med era barns extrakläder, några gapar tomma. Det händer att man blir blöt då man år ute och leker efter eller under regn och att sitta under lektionen med våta kläder är inte så mysigt och är man dessutom kall kan man bli sjuk, så fyll på med en extra tröja, byxa, strumpor och underkläder. Regnkläder är nu aktuellt och kolla med era barn om deras gummistövlar håller tätt, jag vet att någon eller några klagar på läckage.

Vi har nu delat in oss i olika läsgrupper där vi ska träna läsning med hjälp av boken “den magiska kulan”. Vi läser tillsammans i mindre grupper i skolan och sedan tas boken hem och de får läsa för er där hemma. Vi börjar med att skicka hem läsläxan på onsdag nästa vecka. Alla ska träna på att läsa högt för någon vuxen, minst fem dagar av veckans sju och läs helst minst 15 minuter vid varje tillfälle. Tillsammans med ert barn fyller ni i den lilla gula läxboken. Det handlar inte om kvantitet här utan det är kvalitetsläsning, när man har läst all text läser man om den igen, utmaningen är att hitta orden snabbare, läsa mer flytande, med mer inlevelse osv. 
Man ska alltså bara läsa de sidor som angivits, inte längre! Det kommer bli en mysig och lärorik stund för er alla:-) 

Veckan som gått: 

Sv: 
Läsgrupper
Arbete i Äppel päppel boken 

MA: 
Problemlösning i grupp

Eng:
Olika frukter

No: 
NTA  “jämvikt och tyngdpunkt”

So: 
Trafik introduktion, våra förkunskaper, vad vet vi om trafik?
Film: säker i trafiken

Nästa vecka:

Måndag: 
Skolan öppnar kl.9.00
Musik med Peter
NO- NTA-grupp 1
So-Tema TRAFIK- grupp 2

Tisdag:
Idrott med Magnus på fm (gympakläder och handduk)
Engelska med Naiyya och Catherine1

Onsdag: 
Sv. Läsgrupper
Engelska med Naiyya och Catherine

Torsdag:     
Idrott med Magnus på em (gympakläder och handduk)

Fredag: 
NO- NTA - grupp 2
So-Tema TRAFIK- grupp 1
Fredagskul
SHIBA följer med hem

Trevlig helg!
Anna-Therese, Magnus, Tamer och Susanne 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar