fredag 1 september 2017

Veckobrev 35

Hej

 

Tack igen för ett bra föräldramöte, det känns skönt och tryggt att ni föräldrar är så engagerade och intresserade av era barns skola. Det är inte alltid en självklarhet men har visat sig vara otroligt viktigt för elevers framtida skolgång. Är föräldrarna engagerade och visar att skolan är viktig ger det styrka och trygghet till era barn och det föder engagemang även hos dem. Jag vet att ni som inte var med hade olika orsaker till att inte närvara, jag känner ert engagemang ändå och jag är övertygad om att era barn gör det samma.

 

Veckan som gått:

 

Ma:Boken Mattesafari” Kapitel 1 handlar om talen1-10, om talet 0 och om vad = tecknet  betyder. Vi har även bekantat oss med diagram, vi ritade ett stapeldiagram när vi räknade hur många tänder var och en har tappat. 124 tänder blev det (men då är inte Elsas tänder medräknade) 

 

Sv:vi startar upp dagen med tyst läsning, många väljer att titta i faktaböcker som vi har i klassrummet vilket är ok så länge man försöker läsa texten som står vid bilderna. Sedan har vi arbetat lite i ”Äppel päppel”-boken, där tränar barnen läsförståelse. Samt att vi har börjat nosa på vokalerna, vi tittade på ett avsnitt ur ”livet i bokstavslandet” som handlar om vokalerna och tränade lite på ramsan: AOUÅ-hård som stenen grå, EIYÄÖ-faller mjukt som snö. 

Varje dag efter lunchrasten (om tid finns) har vi högläsning, det är en otroligt mysig stund och om man lyckas hitta en spännande bok som fånga allas intresse så är det magiskt, som idag då vi började läsa ur boken ”Vampyrer på Sergels torg”.

Vi var också på biblioteket och lånade nya böcker, för de som ville, några hade inte läst ut sin lånade bok från förra gången vi lånade.

 

Eng:förra veckan fick de göra ett omslag till "My Picture Dictionary" och leka lekar som övar namn, "I am," och pronomen "She is" "He is"  den här veckan har de arbetat i sin ”Picture Dictionary” med  letter A samt haft avslutning på leken som övade pronomen och tranat engelskan i en ny lek som övade färger och även fraserna "I have" och "do you have...?" 

 

Anna-Therese har varit på NTA-kurs (Naturvetenskap och Teknik för Alla) och kommer att hålla lektioner under terminen. I år handlar det om ”Balansera och väga” med start nästa fredag. Vi kommer då att arbeta i halvklass där jag och Anna-Therese har en varsin grupp i två olika rum. Vi har lyckats boka in oss i ett extra rum:-)

 

 

OBS!!!På onsdag kommer vi medverka vid den årliga ”Hagadagen” i Hagaparken, vi tar då med egen matsäck. Där kommer vi att tävla med alla elever på Johannes skola. Det är en löpartävlig, 1 km är löprundan och vi tävlar i klasslag. Tänk  på att packa ner vatten att dricka, förutom dryck till matenPacka helst i ryggsäck då barnen ska bära sina väskor själva hela vägen till Hagaparken. Klädsel är sköna oömma kläder och skor som passar att springa i. Vi kommer inte att duscha men vill man ha med ombyte att byta om till på fritids går det bra. Vi träffas i vanlig tid i klassrummet 8.20 för samling för att sedan gå iväg till hagaparken tillsammans med våra faddrar.

 

Nästa vecka:

 

Måndag: Skolan öppnar kl.9.00

Musik med Peter

 

Tisdag: Idrott med Magnus på fm (gympakläder och handduk)

Engelska med Naiyya


Onsdag: HAGADAGEN heldag i hagaparken hela skolan

OBS! medtag egen matsäck, det är extra viktigt med vattenflaska!

 Torsdag: Idrott med Magnus på em (gympakläder och handduk)

 

Fredag:NTA ”Balansera och väga”

SHIBA följer med hem, ingen vet med vem…än :-) 

 

Trevlig helg önskar vi er!

Anna-Therese, Magnus, Tamer och Susanne

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar