fredag 2 september 2016

Veckobrevet

Vecka 35

 

Hej alla föräldrar,

det känns som att alla nu har blivit lite varmare i kläderna och lämningarna går bättre och bättre för varje dag. Vi kan allas namn och vet lite mer om vilka vi är och våra olika personligheter. 

Rutiner vi har under skoldagen och i matsalen har barnen nu lärt sig, alla vi som jobbar med era barn är så imponerade av årets förskoleklasser. 


Som ni vet så följer vår gulliga panda Shiba med ett barn hem varje fredag, och idag var det en glad kille som Shiba har turen att få sällskapa med över helgen. På måndag får vi andra höra om hur deras helg varit! 

Vi har olika uppgifter där man kommer fram och berättar för klassen, det är en bra och nyttig träning. De flesta tycker att det är roligt men om man absolut inte vill behöver man självklart inte. Plötsligt kommer det en dag då man vill.

Vi fortsätter med sommarens fot-uppgift där barnen också får komma fram och berätta om vad de gjort under sommarlovet. 

 

Tisdagar är den dag vi har bokstavsläxa, vår första bokstav var A, som ni alla vet. Barnen får bordsvis komma fram och presentera sin medhavda sak,  tillsammans skriverstavar och ljudar vi ordet på tavlan. Sedan skriver alla bokstaven,man rita av sin sak man har med sig, skriver vad det är. Man färglägger bilden och dessa blir en samling till sin egen alfabetsbok som vi gör när skolåret är slut. Som komplement tittar vi på bokstavslandets avsnitt som handlar om bokstaven och så sjunger vi med radioapan. 

Alla saker som barnen har med sig finns under veckorna att skåda i vårt bokstavsfönster fram till fredagen då de får ta med sig sin sak hem igen.


Vi hade fotbollsplanen alldeles för oss själva en förmiddag, då lekte vi bl.a. katten som fångar råttan, alla som ville fick vara den som jagar eller blir jagad. Det är en samarbetsövning där man hjälper både katten och råttan, en rolig och lite spännande lek! 

 

Vi har gått genom och pratat om skolans regler och åtgärdstrappan, ni föräldrar har fått hem dessa regler i pappersfom och de finns även att läsa på skolwebben. Ni har också som uppgift att läsa igenom dem och prata gärna om det som står där med era barn. 

Vi har också pratat om hur man ska vara mot varandra och barnen har kommit fram till några punkter tillsammans som ska gälla som klassregler, dessa skall alla skriva under och så sätter vi upp dem synligt i klassrummet.

Vi har haft vårt första klassråd och valt två elevrådsrepresentanter, Dexter och Emilia valdes denna gång. Det härliga är att det var så många som var intresserade av att vara representanter, vi kommer få byta ganska ofta! Det är en bra träning och ett viktigt uppdrag där man måste våga och ha rösten att framföra klassens idéer och tankar inför väldigt många andra elever från alla årskurser. Sedan ska man också kunna återberätta vad de pratat om på elevrådet för sin egen klass! 

 

Ni som har barn som har använt kläder från extralådan, glöm inte att fylla på.

 

OBS!!!

På tisdag är det skolfotografering:

Tisdag kl.08.25 

vi ska gå upp till Aulan och går från klassrummet kl. 08.15 

 

Detta vet ni redan men vi måste bara få säga det... Era barn är fantastiska :-)

 

Nästa vecka, V.36


Måndag: 

-IDROTT, ta med gympakläder och handduk

-Shiba är tillbaka i skolan med boken.

Tisdag:

-Skolfotografering kl.08.25 OBS Tiden!

-​Bokstavsläxa: Ss 

Ta med någonting på bokstaven S

Onsdag:

-Vi har vår första engelskalektion med Naiyya och Catherine.

Torsdag:

Fredag:

-Shiba följer med hem

 

 

Trevlig helg önskar:

Selima, Magnus, Barry och Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar