fredag 9 september 2016

V.36 veckobrev

Veckobrev 

Hej,
Nu har ännu en fin vecka gått och trots att vi gått in i årstiden ”höst” har vi härlig sommarvärme, det tycker nog de flesta av oss är ganska skönt. Veckan som sprungit iväg har varit bra och det är jättemysigt att vara tillsammans hela dagarna med era barn och även om det fälls en och annan tår vid lämning så tror vi att de trivs ganska bra i skolan, med oss pedagoger och gamla plus nyfunna kamrater.
Det är fortfarande några föräldrar som inte haft sitt introduktionssamtal, säg till eller maila så hittar vi en tid. 

Det här är lite av vad vi gjort i veckan:

Idrott  med Robson, vi fick ha tre olika stationer där en var att gå genom rockringar, en annan var att krypa baklänges och en station till som ni får fråga era barn om vad de gjorde.
Shiba har i helgen fått bygga lego, äta tacos, smaka lite godis och titta i en kartbok om sitt hemland Kina
Vi har fått skrivhäften och tränat på att skriva stora och lilla a och s, efter vi visat våra s-saker skrev och ritade vi en S-sida till alfabetsboken. S-fönstret är fyllt med många olika saker på s, tex. strumpor, sköldpaddor, sugrör, solglasögon, scarf, säl, sudd och mycket mer, ni är välkomna att titta in! 
Skolfotograferingen gick bra, alla var på plats i tid och barnen som fick vänta ganska långa stunder mellan fotograferingarna, då vi fotade både porträtt och gruppbild, visade att de har ett fantastiskt tålamod. Vi pratade om tålamod samt ordet tryta och vad det betyder när några barn började skruva på sig och då från ingenstans fälldes några  kommentarer som: ”jag har bara 2 tålamod kvar”, ”jag har 6”, ” jag har faktiskt 20 av mina tålamod kvar", underbara barn!
Ni kommer att få mail hem från de som fotograferade med priser och hur man beställer fotografier och skolkatalog.
På onsdagen fick våra två klassrådsrepresentanter fotas tillsammans med övriga representanter från alla årskurser.
I onsdags hade barnen sin första engelskalektion med Catherine och Naiyya, då fick de lära sig några hälsningsfraser, som hello, goodbye, I am ... etc. De spelade också ett ”name game”. Fråga era barn så kan de berätta mer.
Alla har fått ett  register till sin egen pärm, vi  sparar  våra arbeten under 5 olika ämneskategorier:  SV =svenska, MA=matematik, ENG=engelska, NO=naturorienterande ämnen, SO= samhällsorienterande ämnen och ÖVRIGT.
Alla har också fått ett färgglad liten bok som vi ska använda till mattesagor, vi ritade bilder och skrev på mattespråket till två sagor. Den ena handlade om addition och den andra om subtraktion. 
Till fruktstunden tittade vi på ”ugglan och kompisproblemet”, det handlade om att säga förlåt på riktigt. Sedan tittade vi på ett avsnitt ur ”livet i mattelandet", om tiokompisar. 
Fredagen avslutades med ”fredagskul”. Valter hade en klurig gåta, Ester berättade 3 ”skämt” och Liv dansade till Måns låt ”Heroes”. Sedan dansade de som ville till olika låtval. 
Shiba fick sällskap med en vacker svan hem till en nöjd tjej.

Vi är snart klara med uppdateringen av alla våra iPads och då ska vi presentera några bra pedagogiska appar, bland dem är tiokompisar och skrivguiden...Så småningom kan vi då också börja med ASL = att skriva sig till läsning. 

Kom ihåg:
Den här helgen är det avlusarhelg, ni har fått ett infoblad, läs och följ instruktioner för effektiv ”skolavlusning”! 


Nästa vecka:

Måndag: Bokstavsläxa Ii (som i igelkott) OBS! ändrad dag pga utflykt på tisdag.
Idrott, ta med gympakläder och handduk

Tisdag: Utflykt hela dagen, medtag matsäck helst i ryggsäck då barnen får bära sin matsäck själva. Vi ska först till stadsbiblioteket där vi får en guidad rundtur bland boksalar och andra  spännande vrår. Alla får en ”goodiebag” med sig hem! Vi tar sedan bussen därifrån till Kungsträdgården och där ska vi på cykelskola som anordnas av ”Sthlm bike” och erbjuds till alla förskoleklasser. De bjuder alla på en frukt så det behöver ni inte packa ner. Glöm inte att packa ner någonting att dricka. 
Vi kommer tillbaka till skolan ungefär kl.14.30-15.

Onsdag: Hagadagen! När alla andra är i Hagaparken och springer har vi i förskoleklasserna hela skolan för oss själva😀 Då går vi på upptäcksfärd och hälsar på hos vår rektor Catrin,  biträdande rektorerna Ingrid och Fredrik,  vaktmästaren Ismo,vi kikar in i träslöjdsalen där Tord vanligtvis huserar,   syslöjdsalen, skolsyster Inga, hos Freshteh i skolans bibliotek och bekantar oss med andra hemliga rum i vår stora skola. 

Torsdag:

Fredag: fredagskul och någon glad elev får sällskap hem av Shiba!  


TREVLIG HELG!
Selima, Barry, Magnus och Susanne


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar