fredag 16 september 2016

Veckobrev v.37


Hej alla föräldrar, barn och alla andra vi känner!




Nu har fyra veckor och exakt  21 skoldagar sprungit iväg. Vi har haft vädergudarna med oss, det är verkligen en brittsommar med värmande solstrålar som vi kunnat lagra energi utav. Det är nästan så att dagens lite kyligare och friskare luft är välkommen, det är ju ändå höstmånad  september och på väg mot oktober. 

Detta är lite av vad vi gjort i veckan:

 Heldagsutflykten i tisdags var härlig och ganska så intensiv men trots tajt schema så flöt dagen smidigt och vädret var perfekt. 
Det var spännande att få gå på en guidad tur med personalen från biblioteket, vi fick titta in i alla möjliga hemliga rum sedan fick alla med sig en påse hem med en fin kartbok och lite annat. Många hade redan boken hemma men vill man inte ha två böcker själv kan man ju ge bort den ena till någon man tycker om.

I Kungsträdgården åt vi matsäck vid fontänen, vi fick vara uppmärksamma på varje tugga som vi stoppade i munnen för getingarna var väldigt nyfikna och lite sugna på vår smarriga mat.

• Bokstaven Ii har vi tränat på den här veckan.

•  På onsdagen hade vi i förskoleklasserna hela skolan för oss själva, vi delade upp oss i nio grupper i och gick med en vuxen i varje grupp på rundvandring i skolan. Vi hälsade på hos Catrin, Ingrid och Fredrik som är vår skolledning, vi hälsade på hos Freshteh som är skolans bibliotekarie, hälsade på Emma och Anders som arbetar på klubben, tittade på lokalerna som kvälls- och morgonfritids använder, kikade in i träslöjdsalen och syslöjdsalen, hos Ismo i vaktmästeriet, i aulan och i det stora personalrummet där personalen har möten och dricker kaffe ibland. Det var VÄLDIGT lugnt och skönt i matsalen under lunchen :-)

•  Vi har bekantat oss med 10-kompisarna. Ritat och skrivit på mattespråket med hjälp av två mattesagor, den ena handlade om addition och den andra om  subtraktion. 

•  Vårt andra klassråd hölls idag, fredag. Vi skrev ut våra gemensamma klassregler som alla barn som var i skolan idag skrev under. När alla skrivit på sätter vi upp den synligt i klassrummet.

•  Till fruktstunden tittade vi på ”ugglan och kompisproblemet”, denna gång handlade det om ”att inte avbryta varandra” - Om du vill prata till punkt, så be din vän att ta det lugnt! Sedan tittade vi på ett avsnitt ur ” livet i bokstavslandet och lyssnade på radioapan, det handlade om bokstaven V och W, som alltså är nästa veckas bokstav.

• Fredagen avslutades med ”fredagskul”. Vi fick höra tre kluriga gåtor, kände hur det sprudlade av energi då två pigga killar dansade till ”Gagnam style”, sist ut var det en skönsjungande Kate Bush som vi fick njuta av i dagens sista dansnummer. 

•  Shiba fick följa med en glad tjej hem, det ska bli så kul att höra vad de haft för sig under helgen.

Att tänka på nästa vecka:

Måndag: Idrott, ta med gympakläder och handduk

Tisdag: Bokstavsläxan: ta med någonting som börjar på V eller W

Onsdag: Engelska med Catherine och Naiyya

Torsdag:       

Fredag: Fredagskul, de som anmält sig behöver öva under veckan som kommer. Man kan öva hemma också, fråga era barn om de skall uppträda, hjälp dem gärna att träna/öva. Om de inte skrivit upp sig men gärna vill och känner sig redo, är det bara att säga till.



TREVLIG HELG!

Selima, Barry, Magnus och Susanne



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar