fredag 23 september 2016

Veckobrev V.38

Fjärde veckobrevet 

Hej!
Den här veckan gick fortare fram än man tror är möjligt, det beror nog delvis på att vi har så roligt och trivs så bra med era fantastiska barn. Vi menar verkligen det, de är så härliga, spontana, glada, frågvisa, pigga, fina kamrater, hjälpsamma, finurliga och helt enkelt bra på alla sätt! 
Barry och Robson var SÅ imponerade på idrotten i måndags, då de verkligen visade vilka fantastiskt fina kamrater de är och hjälpsamma mot varandra. Trots att det var en tävling, som kan vara väldigt svårt ibland, så kämpade alla individuellt, hjälptes åt och framförallt gladdes alla hjärtligt över sin kompis som vann, de bokstavligen överöste segraren med grattis och kramar. Det är verkligen något som ni och vi kan vara stolta över!
Nästa vecka börjar vi med grupparbeten, vi kommer att ha ASL, utematte och livskunskap. Vi delar in barnen i tre grupper och arbetspasset kommer att vara på måndagar, onsdagar och fredagar, mellan kl.9.15-10.15. 
Det är viktigt att barnen är i skolan senast kl. 9.00 då skoldagen börjar och vi har morgonsamling samt genomgång av dagens schema. Vi vill komma igång med våra aktiviteter i tid för att hinna göra det vi ska!

Tack för att ni är så fina och hjälpsamma föräldrar 🌸

Detta är lite av vad vi gjort i veckan:

Vi började veckan med att gå till skolbiblioteket där alla fick låna en bok med sina egna personliga lånekort, detta kort gäller enbart på Johannes skola. Böcker som barnen lånar i skolan tar vi inte med hem, om det inte är så att de har läsläxa, men det börjar vi inte med än. Denna regel har vi pga att böcker försvunnit och det är lätt att tappa bort boken eller glömma den hemma, vilket inte är så bra när vi har egen lässtund i skolan. Barnen får behålla boken i sin låda här i skolan, trots suget att ta med den hem och läsa. 

Ett tips är att gå med era barn till stadsbiblioteket och låna böcker om ni inte redan gjort det. I påsen som ni fått med hem från biblioteket finns en blankett att fylla i för att få ett lånekort & det finns så många spännande och bra böcker! Det är ett vetenskapligt bevisat faktum att läsning, både att lyssna på (vid högläsning) och att läsa själv är ett fantastiskt verktyg och optimalt för barns språkutveckling. Helt enkelt ett strålande bra komplement till iPaden👍🏻

Vi har arbetat med Bokstaven V och W denna vecka genom att skriva och rita en V / W - sida till alfabetsboken, skrivit i våra skrivhäften, läst dikter, lyssnat på musik av Vivaldi, därav "Fyra årstider” och gjort fina Vimplar

Vi har invigt våra mini-whiteboards /skrivtavlor, under en matematiklektion då vi arbetade med tiokompisar och ritade en mattesaga. Alla fick en uppgift eller fråga, de skev svaret på sin whiteboard och visar. Genom att alla har en varsin tavla måste alla tänka till, alla är aktiva, inte bara de som vanligtvis räcker upp handen. De tyckte att det var roligt och jublet ekade unisont när de fick höra svaret och de hade skrivit ”rätt”. 

På Naiyya och Catherines engelskalektion repeterades "I am..." och barnen gick bekanta sig med färgen "red".

Tavlan med klassens regler är nu påskriven av alla och uppsatt i klassrummet! 

Veckans klassråd handlade om ett problem som många hade funderat över och ville prata om. Det handlade om en av de regler vi bestämt tillsammans, om att man inte ska springa i trappor, korridorer och trapphus, problemet var att många inte följer regeln! 
Ett förslag var att vi kan påminna varandra att inte springa samt att vi ska sätta upp skyltar i trapphuset som visar påminner om att denna regel finns och måste följas! 

Fredagen inleddes med en spännande överraskning, våra faddrar från 3A kom och presenterade sig. De har längtat massor och tjatat på Rickard att de måste få träffa sina fadderbarn och vi har längtat efter dem, nu hände detäntligen! De fick bekanta sig med varandra, det var både lite nervöst och läskigt samtidigt som det var roligt. Vissa tyckte att det var lite svårt att veta vad man skulle prata om och några stackars förväntansfulla faddrar fick tyvärr inte träffa sitt fadderbarn då några var lediga eller sjuka. Men vi träffas snart igen! 
På fredagarna har vi nu som tradition att titta på "ugglan och kompisproblemet”, denna gång handlade det om ”att våga säga nej”. Sedan tittade vi på ett avsnitt från "radioapan" och ”livet i bokstavslandet”, bokstaven M handlade det om och är också den bokstav vi bekantar oss mer med hela nästa vecka. 
Vi avslutade veckan med sprakande fredagskul, teaterföreställningen "kungen som älskade djur" spelades upp för en entusiastisk och förtjust publik! 
Shiba fick följa med en glad tjej denna helg, vi ses igen på måndag. 
 
Nästa veckas kom-ihåg:

Måndag: Idrott, ta med gympakläder och handduk
Tisdag: Bokstavsläxa: M
Onsdag: Engelska  med Catherine och Naiyya
Torsdag
Fredag: Shiba och fredagskul

TREVLIG HELG!
Selima, Barry, Magnus och Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar