fredag 14 oktober 2016

Veckobrev V.41


Hej ni lyckostar till föräldrar som har så fina barn!

Den här veckan har även den skenat iväg och ibland känns det som att vi inte hinner med allt vi vill göra men då är bloggen med dokumenterade bilder bra att kika på, för genom dem kan man se att vi trots allt hunnit med en hel del.
Detta har vi hunnit göra den här veckan:

Vi har haft våra tre grupper, måndag, onsdag men missade fredagen då vi hade evakuering. Därför blir fredagens gruppindelning på måndag istället.

ASL: två och två har de skrivit hela alfabetet med små och stora bokstäver, några hann även rita en bild och klippa ut sin text men vi fortsätter och avslutar den nästa vecka. De som inte spökskrivit tidigare fick göra det.
Matte: vi var uppe på vinden, i ateljen och fick forma siffror av olika saker som vi hittade där uppe
Livskunskap: Vi har jobbat klart med känslorna: glad, arg, och ledsen. Vi har haft bra diskussioner kring känslorna och när man upplever dem.  Vi har pratat om hur man är mot varandra och vad vi kan göra för att bli glad igen om man är ledsen eller arg men också att alla känslor är bra att ha och att det såklart är ok att vara ledsen, att gråta, vara arg lika väl som att skratta och vara glad.
Under nästa veckas livskunskap ska vi jobba med ”Hur är man en bra kompis?” 

Bokstaven R, skrivit och ritat till alfabetsboken och skrivit i våra skrivböcker.

I onsdags träffade vi faddrarna, vi gick tillsammans till ”bellevueparken” vid universitetsbiblioteket och lekte fritt. De fick gå med sin fadder dit och hem, de ”stora” faddrarna tog så väl hand om sin ”små” fadderbarn och det var jättemysigt i parken. Väl tillbaka i skolan fick våra barn fina teckningar och brev av sina faddrar.

Fradagen inledde vi med evakuering till Immanuelkyrkan, det är en bit att promenera fram och tillbaka men de var jätteduktiga. Väl i kyrkan var det en kort information från krisgruppen om när en evakuering kan ske, som till exempel vid en stor brand eller olycka och vi måste gå iväg från skolan.

Shiba fick följa med dagens klassvärd hem den här helgen, vilken tur man kan ha ;-)

Nästa vecka:

Måndag:      skolan öppnar kl.9.00

Gruppaktiviteter kl. 9.15

Idrott, glöm inte gympakläder och handduk

Tisdag:          Bokstavsläxa E

Onsdag:       Gruppaktiviteter kl. 9.15
Eng

Torsdag:       Hela förmiddagen har vi fri lek, då ska vi bara observera barnen i deras fria lek, vi kommer att vara i två rum där alla väljer helt fritt med vad och vem de vill leka.
 
Fredag:        Gruppaktiviteter 9.15-10.15
Fredagskul
Shiba

Trevlig helg!
Selima, Magnus, Barry och Susanne


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar