fredag 7 oktober 2016

Veckobrev V.40


Hej!
36 dagar har vi nu varit tillsammans i klass FA och vi räknar inte bara uppåt utan också neråt, 64 dagar kvar tills vi att vi ska fira den 100:de dagen och det går fort!

Hösten och det lite kyligare vädret har nog kommit för att stanna ett tag nu och vantar, mössa och lite tjockare jacka är bra att ha.

Vi har pratat med barnen ett flertal gånger den här veckan om hur man är en bra kompis och hur vi kan göra om man upplever att någon inte är det. Vi har tittat på åtgärdstrappan igen. På klassrådet pratade vi om vikten av att man ska tänka på hur JAG är och vad JAG gör och säger, att ta ansvar för sina handlingar. Det händer ganska ofta att man skyller på varandra och säger: men hen knuffade mig först eller hen gjorde si eller så med mig och då gjorde jag tillbaka osv. Det blir många små/stora konflikter på detta sätt som vi handskas med dagligen. Prata gärna med era barn om hur man är en bra kompis.

Onsdagens brandövning gick jätte bra, alla var lite uppspelta såklart men det gick fantastiskt bra. Alla ställde upp fint på led när larmet tjöt, gick lugnt ned för trappan och ut på fotbollsplanen, som är hela skolans uppsamlingsplats och ställde sig framför vår skylt (FA).

Vi har fortsatt med grupper den här veckan och i ASL har vi nu slutfört våra texter med att ringa in sitt namn och bokstäver man hittar i spökskriften som man känner igen från sitt namn. Sedan har vi klippt med mönstersax, ritat en passande bild och limmat allt på ett färgat ”sugarpaper”. Sist redovisar man sin text för gruppen och hänger upp arbetet på sin klämma. Titta gärna på texterna, de hänger i klassrummet!

På den här veckans livskunskapslektioner har vi fokuserat på känslan glad, när blir man glad, hur känns det? De har ritat bilder och skrivit lite text sedan har det varit diskussionen och prat i respektive grupper. De som missade förra veckans grupper har även fått arbeta med känslorna ledsen och arg.

Mattegruppen har arbetat med geografiska former, genom att rita i gruset, format en form tillsammans genom att hålla i varandras händer och några arbetade inomhus där de pratade om kvadraten, rektangeln, triangeln, och cirkeln och ritade dem.

Bokstaven O har vi jobbat med genom att skriva och rita till alfabetsboken och de som hann har även skrivit i sin skrivbok.

I engelska har de lärt sig en till färg, YELLOW. De sjunger en sång, fyller i ett arbetsblad med färgen gul och får försöka hitta på egna bilder med någonting som är gult, färglägga den och skriva vad det är om man vill och kan slutligen skriver de ordet YELLOW.

Idag fredag tittade vi som sig bör på Livet i bokstavslandet och radioapan och nu handlade det om bokstaven R. Så alla har i läxa till nästa tisdag att hitta någonting som börjar på… ett tips är att fråga era barn vilken bokstav det är :-)  

Skoldagen avslutades med en tre kluriga gåtor, en teaterföreställning om kungen och hans djur (i ny tappning med nya skådepelare) och ett födelsedagsbarn som bjöd på popcorn med dryck och så såg vi på lite film.

Shiba fick såklart följa med en ny kompis den här helgen, det blir spännande på måndag att få höra vad de hittat på.

Nästa vecka: 

På fredag kommer vi i F-klasserna ha en evakueringsövning där vi går till Immanuelkyrkan på Kungstensgatan 17. Vi vet inte exakt vilken tid det blir men det är bra om alla kan vara i skolan senast kl. 9.00 eftersom vi går iväg och är borta kanske inte är tillbaka förrän till lunch.

Måndag:      skolan öppnar kl.9.00
Gruppaktiviteter kl. 9.15
Idrott, glöm inte gympakläder och handduk

Tisdag:          Bokstavsläxa R

Onsdag:       Gruppaktiviteter kl. 9.15

Fadderträff, efter lunchrasten och går vi till en park och leker tillsammans med våra faddrar!

Fredag:        evakueringsövning, då går vi till Immanuelkyrkan på Kungstensgatan som är vår uppsamlingsplats vid evakuering.

Fredagskul

Shiba

Trevlig helg önskar vi er!
Selima, Magnus, Barry och Susanne

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar