fredag 21 oktober 2016

Veckobrev v.42

Hej!

Vi närmar oss halloween och många barn har redan börjat planera vad de skall klä ut sig till. Bifogar ett brev som vi brukar skicka ut till er föräldrar varje år i slutet av veckobrevet. 
Det vi behöver uppmärksamma är att då fritids tar över nästa fredag är halloweenfirandet över då får barnen ta av sig sina eventuella masker och tillbehör. Det går bra att ha på sig samma kläder bara de kan vara ute och leka utan att frysa eller med risk att förstöra några kläder.

Veckan som gått:
Vi har haft våra tre grupper, måndag, onsdag och fredag med matematiklekar, livskunskap och ASL.

ASL: vi ar fortsatt att arbeta med våra texter med alfabetet, ritat en bild, klippt ut texten sedan limmat upp dessa på ett fint papper. Några hann redovisa för varandra och de valde alla att sjunga alfabetssången. 
En av grupperna har börjat skriva på ett nytt arbete där uppgift och utmaning är att skriva minst fem saker som börjar på bokstaven E.

Matte: där har barnen fortsatt med att forma siffror med olika material och med sig själva, denna vecka låg fokus på 6-10. De fick också slå med tärningar och addera ihop sina slag.

Livskunskap:

Den här veckan har vi jobbat med hur man är en bra kompis. Barnen har jobbat i mindre grupper och har diskuterat olika bilder

De har pratat och reflekterat över vad som är rätt eller fel och hur är man en bra kompis.

Vi har också gjort en socialkarta om vem man brukar leka med på sin rast eller fritids och med vem man skulle vilja leka med. Den uppgiften har lett till ett bra samtal och många har börjat fundera över samspelet…

Vi kommer att jobba vidare med samspelet och den sociala delen.


Den här veckan har jobbat med bokstaven E då vi har visat våra medtagna saker, skrivit och ritat av dem till alfabetsboken och tränat på att skriva stora och lilla e i våra skrivböcker.

Hela torsdagsförmiddagen fick barnen leka fritt, vi var i vårt klassrum, fritidsrummet och uppe i rörelserummet. Vi pedagoger var bara med och observerade, vilka som lekte med varandra, vilka lekar de lekte, vad de pratade om och så var vi tillgängliga för att hjälpa till vid behov. Det var mest att de ville ha hjälp med att hämta saker de inte kom åt, knyta snören, visa var saker fanns och annat smått. Det var otroligt mysigt och de lekte så fint med varandra. Vi har väldigt fina barn i vår skola, men det vet ni ju redan.

På måndag är det FN dagen, vi uppmärksammar det genom att ha gemensam sångsamling i aulan och så kommer barnen att få dekorera skolgården med skolkritor. Idag har vi tittat på en film om FN och pratat om vad det är, barnen har ritat flaggor som vi skall sätta upp i hallen som ett flaggspel.

Shiba fick följa med en ganska så nöjd kille denna fredag :-)

Nästa vecka:
Måndag:   FN-dagen
Skolan öppnar kl.9.00
Gruppaktiviteter kl.9.15
Idrott, glöm inte gympakläder och handduk
12.30 sångsamling mm

Tisdag:       Bokstavsläxa L

Onsdag:    Gruppaktiviteter kl. 9.15
Eng

Fredag:      HALLOWEEN med pyssel och andra ”skojläskiga” aktiviteter
Shiba går hem med någon

Trevlig helg önskar vi er!
Selima, Magnus, Barry och Susanne


HALLOWEEN
Johannes Skola är en skola med bland annat engelskspråkig kultur. En tredjedel av skolan är tvåspråkig och den engelskspråkiga kulturen genomsyrar stora delar av skolan och dess traditioner. På Johannes Skola uppmärksammar och firar vi sedan många år Valentine´s day, St:Patrick´s day samt Halloween och Thanksgiving.

Fredagen den 28/10 firar vi på Johannes Skola Halloween. Som en del av högtidens traditioner får eleverna, denna dag, ta med sig något gott för 20 kronor att äta i klassrummet. Tänk på att vi har allergiker i skolan och att allt som innehåller nötter är totalförbjudet.

Fokus ligger på att det ska vara en dag då skolan firar och inte skräms. Målet är att alla barn, små som stora ska tycka att det är en rolig upplevelse. Därför använder vi inte heltäckande masker, vapen eller överdrivet blodiga kostymer.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar