fredag 28 oktober 2016

Veckobrev V 43


Hej!

Nu har vi firat halloween 🎃 sĂ„ det kryper i hela kroppen av lĂ€skigheter och godsaker. Det har varit en intensiv vecka med pyssel och förvĂ€ntan, dagen till Ă€ra var full av pyssel, film, fredagsmys och avslutades med spökvandring i kĂ€llaren som 6:orna hade. NĂ€r vi var dĂ€r som sista besökare hade de tĂ€nt ljuset, mjukat upp sina lĂ€skiga historier och alla hade omvandlat sina tidigare ganska skrĂ€mmande karaktĂ€rer till ”snĂ€lla” monster.

NĂ€sta vecka tar vi igen oss, vilar, lĂ€ser och leker för att vecka 45 Ă„terkomma utvilade och redo för nya skol-aktiviteter. 
Vad tycker ni om det nya förslaget att istĂ€llet för höstlov, fd. potatislov vill man döpa om det till lĂ€slov!? Orsaken Ă€r att lĂ€sförstĂ„elsen har minskat drastiskt bland unga och vi behöver lĂ€sa mer! SĂ„ passa pĂ„ att gĂ„ till biblioteket nĂ€sta vecka och lĂ„na en bra bok:-) 
Vi tar vĂ„rt ansvar och gĂ„r till skolbiblioteket och lĂ„nar nya böcker veckan dĂ„ vi Ă€r tillbaka efter "lĂ€slovet" lovar vi! 📚

Veckan som gÄtt:

I mĂ„ndags firade vi FN-dagen med att titta pĂ„ film om barnens rĂ€tt och sĂ„ var vi i aulan och lyssnade pĂ„ treorna som sjöng, dĂ€rav sĂ„klart lĂ„ten ”we are the world…” fanns med i repertoaren. Det var fint! Alla som ville sjöng med. đŸŽ¶

Vi har haft vÄra tre grupper vid tvÄ tillfÀllen, i mÄndags och onsdags med matematiklekar, livskunskap och ASL.

ASL: vi har skrivit fem saker som börjar pÄ bokstaven E och ritat fina bilder till vÄra ord.

Matte: dÀr har barnen fortsatt leka och varit kreativa med siffrorna 1-10.

Livskunskap: Vi har fortsatt med arbetet kring kamratskap.

Bokstaven L var denna veckas lÀxa och fokus dÀr vi har visar vÄra medtagna saker, skriver och ritar av dem till alfabetsboken och sen trÀnar vi pÄ att skriva stora och lilla L i vÄra skrivböcker.

NĂ€sta vecka V 44:

HÖSTLOV/LÄSLOV🍂

Vecka 45:

MĂ„ndag:   Skolan öppnar kl.9.00

Gruppaktiviteter kl.9.15

Idrott, glöm inte gympaklÀder och handduk

Tisdag:       BokstavslĂ€xa Ä

Onsdag:    Gruppaktiviteter kl. 9.15

Eng

Fredag:      Gruppaktiviteter kl. 9.15

             Shiba gĂ„r hem med nĂ„gon glad
 
Trevlig helg och höstlov önskar vi er!
Selima, Magnus, Barry och Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar