fredag 12 maj 2017

veckobrev v.19

Hej

Vi hade verkligen tur på fritidshemmetsdag, precis då vi hade  mumsat i oss korv med bröd och det var dag att gå ut till alla spännande aktiviteter så blåste alla regn- och snömoln österut eller någon annan stans och blå himmel och sol uppenbarade sig som på beställningJ Vi hade en jättelyckad eftermiddag med många spännande aktiviteter och både barnen och vi hade en urmysig avslutning på en annars ganska ”väderknasig” dag.

Alla har nu kommit in i rutinen där vi inte har väst på oss ute på skolgården och många barn tycker att det är skönt att slippa den. Vad tycker ni? Är det någon som saknar den månne? 

Vi har fått in mängder av superfina böcker till bokbytardagen, om det är någon som ångrat sig och skulle vilja byta någon läst bok till en ny så kan ni ta med dem på måndag. På tisdag kl.09.20 går vi med de barn som lämnat in böcker till aulan och väljer ut nya bland hundratals fantastiska böcker som barnen från hela skolan lämnat in och dukats upp där.

Den 24e maj  önska fritids stänga tidigare inför Kristihimmelfärdshelgen och är tacksamma för ert  samarbete med tidig hämtning om det går.

Fredagen den 26e maj är klämdag och fritids behöver veta om ert barn behöver omsorg den dagen, meddela detta via mail till Magnus snarast: magnus.svanberg@stockholm.se
Även måndag den 5e juni är en klämdag, meddela även om du behöver omsorg denna dag till Magnus per mail.

PÅMINNELSER:

Förlängd APT den 18e maj, skolan stänger då kl.16.00. Hämta ditt barn senast kl.16.00!

Den 17e maj ska en hel del av våran fritids personal på en utbildning. Bra att veta då att det är mest vikarier denna dag och det är mycket uppskattat om ni har möjlighet att hämta era barn tidigare den här dagen.



Veckan som gått:

På NTA lektionen fick barnen denna vecka fortsätta att undersöka samma fyra olika vätskor, olja, vatten, schampo och lim men den här gången skulle de blanda två av vätskorna och se vad som hände. Densitet var ett begrepp som användes i beskrivningen av orsak och verkan här.  
Matte grupperna  har fortsatt träna samarbete och additionsräkning med olika föremål. På ASL lektionen har vissa skrivit färdigt påbörjade texter om fjärilen på Ipad och andra har fortsatt att skriva olika typer av texter i sina skrivböcker.
På engelska har de bekantat sig med namn på olika klädesplagg som byxor, klänning, tröja, jacka, mössa och skor m.fl.

Nästa vecka:
Måndag:   Grupper
Idrott, glöm inte att ta med idrottskläder och skor

Tisdag:       Vi läser böcker tillsammans
                      Internationella bokbytardagen

Onsdag:    Grupper
Engelska
Kurs för många i personalen efter lunch = många vikarier.

Torsdag:     APT för alla, skolan stänger kl.16.00

Fredag:      Grupper
Fredagskul!


Trevlig helg!
Selima, Magnus, Barry och Susanne






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar