fredag 19 maj 2017

veckobrev v 20

Hej

Vi har haft en bra vecka och vi håller som mest på med att avsluta saker som är påbörjade och knyter ihop alla små säckar inför skolavslutningen som närmar sig med väldigt stora kliv. Skönast är nog ändå att värmen äntligen kommit och som det verkar för att stanna ett tag, det är bara någon dryg vecka kvar till sommaren, enligt månadskalendern, så det var på tiden.
Det fanns många härliga böcker att välja på i aulan på bokbytardagen, de flesta hittade direkt en spännande bok att byta till och vi hoppas alla är nöjda med sina bokval, både barn och ni vuxnaJ

UTFLYKT MED EGEN MATSÄCK NU PÅ ONSDAG DEN 24/5!

Nästa vecka på onsdag, den 24/5 ska vi åka iväg på heldagsutflykt. Vi har samling som vanligt klockan 09.00 (kom i tid)för att se vilka barn vi har med oss, sedan tar vi buss 50 till Bergianska trädgården och en kortare promenad till Naturens Hus. Vi ska få lära oss om träd och växter då vi har bokat in oss på två olika program, ”Titta det gror” och ”En ek, en bok, en björk”. Väl där blir vi guidade av Naturens Hus egna pedagoger och deras spännande program.
Det blir som sagt en heldag och vi tänkte att barnen får ta med sig egen matsäck för att göra dagen till en fantastisk upplevelse och för att det är så spännande och kul att ha med sig sin egen favoritmatJ Då vet vi dessutom med säkerhet att alla barn kommer att äta sig mätta och orkar gå den stund det tar att promenera från bussen till Naturens Hus. Vi tar med frukt och mellanmål från skolan men skicka gärna med en vattenflaska! Vi kommer att ha tillgång till vatten och toalett då de har ett rum bokat till oss för medhavd lunch. Vi kommer vara tillbaka i skolan ca. kl.14.30/15.00.

Viktigt!!!
De barn som är allergiska för pollen eller annat och som inte lämnat medicin till oss var noga med att skicka med eventuell spray eller dylikt i ryggsäcken, och informera oss i så fall om detta, vi kommer att vara mitt ibland träd, buskar, gräs och blomster.

Påminner återigen för säkerhets skull om några viktiga datum:
Den 24:e maj  önska fritids stänga tidigare inför Kristihimmelfärdshelgen och är tacksamma för ert  samarbete med tidig hämtning om det går.

Fredagen den 26:e maj är en klämdag och fritids behöver veta vilka barn som är i behov av omsorg den dagen, meddela detta via mail till Magnus: magnus.svanberg@stockholm.se
Även måndag den 5:e juni är en klämdag, meddela även om du behöver omsorg denna dag till Magnus per mail.

 Veckan som gått:

Alla har fått göra en egen klocka som vi ska träna lite på, många har börjat så smått att lära sig klockan redan och några har ett alldeles eget armbandsur på armen läsa av.
NTA lektionen har vi sammanfattat och delat in alla olika material som vi arbetat med under perioden, fast eller flytande, de tittade på färg, form, doft, hur de beter sig osv. Några egenskaper barnen kom fram till var: kan staplas, rullar, hård, mjuk, rinner, sjunker mm.
ASL har övergått mer till skriv och läs övningar, den här veckan har sista gruppen som inte hade redovisat sina iPad texter om fjärilen gjort det, vi har spelat typ ”domino” i form av kort med ord och bild, som också rimmar, några har skrivit klart sin berättelse om våren i sin skrivbok och vi har läst tillsammans och på egen hand.

Nästa vecka:
Måndag:   Grupper
Idrott, glöm inte att ta med idrottskläder och skor

Tisdag:       SV

Onsdag:    UTFLYKT TILL NATURENS HUS MED EGEN MATSÄCK

Torsdag:    Kristi himmelfärdsdag - Hela skolan är stängd!

Fredag:      Skolan stängd, fritids öppet för anmälda barn!


Trevlig helg!

Selima, Magnus, Barry och Susanne


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar