fredag 5 maj 2017

veckobrev v.18

Hej
Hoppas ni alla har haft en bra vecka, det har vi. Den här veckan har alla vuxna samt barn har varit på plats nästa under hela veckan. Solen har skinit, det är vår, maj, livet och barnen leker och känns som att det faktiskt är helt ok, eller vad säger ni J  Här kommer några notiser om framtida händelser:

På tisdag den 9 maj, alltså nu på tisdag,  är det fritidshemmetsdag, då händer det massor av roliga aktiviteter på skolgården och det kan vara kul för barnen att vara med fram till 15.30.

Från och med nu på onsdag kommer förskoleklassbarnen inte längre ha väst på sig, vi ska vänja oss av med dem så att det blir en smidig övergång till då de börjar i åk 1 och inte längre använder västar.

Förlängd APT den 18e maj, skolan stänger då kl.16.00. Eleverna ska hämtas senast kl.16.00!

Den 17e maj ska en hel del av våran fritids personal på en utbildning. Bra att veta då att det är mest vikarier denna dag och det är mycket uppskattat om ni har möjlighet att hämta era barn tidigare den här dagen.

Påminnelse angående sommarlovs blankett:
 sista datumet har gått ut och det saknas en hel del anmälningar fortfarande, om ni glömt lämna in den vill vi gärna ha in dem senast på måndag.


Påminner igen om bokbytardagen, ni kan lämna böcker tom den 11/5!
”Tisdagen den 16 maj är Stora bokbytardagen!  Eleverna kan ta med en eller fler böcker hemifrån som de tröttnat på, och lämna in dem till klassläraren senast torsdagen 11 maj. Böckerna kan vara på svenska eller engelska, och bör inte sakna några sidor. På bokbytardagen kommer klassen att gå till bokbytarstationen i aulan och alla får ta hem lika många böcker som de lämnat in. Genom att byta till sig en bok som de aldrig har läst hoppas vi att uppmuntra återanvändning istället för konsumtion, och öka läslusten hos barnen.”

Veckan som gått:

På NTA:n har vi undersökt och jämfört fyra olika vätskor, olja, vatten, schampo och lim. I mindre grupper reflekterar och diskuterar de vätskornas likheter och olikheter. I måndags uteblev grupperna så grupp 3 kommer att göra detta nu på måndag.  
”Matte med Magnus” grupperna  fick träna samarbete och additionsräkning då de skulle lösa olika ekvationer med hjälp av schackpjäser som de skulle placera ut på ett bord med fasttejpat plustecken och likhetstecken på. Sedan fick de skriva lapp med summan och vika ihop och lämna till nästkommande par, rotera till nästa station, titta vilket tal som stod på lappen som kompisarna lämnat där och placera schackpjäser så att talet stämde med talet. Låter det krångligt? Jag håller med men prata med era barn så kanske de kan förklara lite bättre eller fråga Magnus nästa gång ni mötsJ
På ASL lektionen har vissa redovisat färdiga arbeten och en grupp som var klara med det har börjat med att skriva för hand i en egen skrivbok som de har gjort själva. De fick skriva om våren, en dikt, fakta eller berättelse. De fick välja om de ville skriva själva eller tillsammans med en skrivkompis.
Vi hade NO ute där vi spelade naturbingo, vi var fyra grupper med sju barn i varje grupp och de fick leta upp olika saker som stod på en ”bingotavla”. Då tiden går så himla fort när vi kommer igång med våra aktiviteter så tog vi med alla saker vi hittat till skolan och redovisade det efter lunch.
På engelska har de bekantat sig med veckodagarna.

Nästa vecka:
Måndag:    Grupper
Idrott, glöm inte att ta med idrottskläder och skor

Tisdag:       Bokstavsläxa
Alfabetets alla bokstäver, var och en har 1 egen bokstav att ta med.
(vi har facit om de skulle glömma vilken bokstav de har, fråga isf på måndag)
Fritidshemmetsdag kl.14-15.30

Onsdag:     Grupper
Engelska

Torsdag:     Vi går ut

Fredag:       Grupper
Fredagskul!


Ha nu en riktigt härlig, fortfarande ganska varm och njutbar helg!

Selima, Magnus, Barry och Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar