fredag 24 mars 2017

veckobrev v 12

Hej alla vuxna och barn som vill veta vad vi har gjort och vad som är på gång i FA…


Måste bara säga, åhhh vad vi tycker om att spendera dagarna tillsammans med era barn, man blir glad 💜 de är fantastiska!!!
Vi har varit uppe i övre vanadisparken i veckan och lekt, det kommer vi försöka göra minst en dag i veckan from nu. I förmiddags var vi ute på skolgården tillsammans med massor av andra barn och hade ”röris” med gympaläraren Emma på scenen, vilket erbjuds varje fredag mellan 9.40-10 för dem som kan och vill. Det var verkligen pulshöjande och jätteroligtJ

Vecka 14, alltså om två veckor, är det miljöveckan och vi uppmärksammar allt kring vår miljö extra mycket. Vi kommer bl.a. ha en sakbytardag torsdagen den 6/4 och där vi byter saker med varandra. Vi kommer att ha tre olika bytesstationer/affärer - leksaker, kläder och böcker. Till detta vill vi gärna att barnen tar med sig en av varje sak, inte fler än tre, alltså en leksak, en bok och ett klädesplagg och de får en biljett för varje sak som de lämnar in = ”bytesbiljett”. Alltså har man med sig en sak får man en biljett att handla en ny sak för, har man två saker får man två biljetter… ja ni förstår nog.  Vi samlar in from nästa vecka  tom onsdagen den 5/4.

Veckan som gått:

Vi har rockat sockor, haft NTA, ASL och matematik, titta gärna på bilddokumentationer som vi lägger ut på bloggen. På idrotten var barnen som vanligt fantastiskt duktiga när de lekte en lek, som ingen vet vad den heter, men den är i varje fall jätterolig enligt barnen (och Barry)J På engelska pratade de om några olika sporter och vad de heter på engelska. Det var lite klurigt att fotboll heter soccer på engelska och att football i stället är amerikansk fotboll vars spelregler förövrigt är jättekonstiga, man spelar med händerna istället för fötterna, utom när det är utspark då man också gör helt tvärtom…?
Vi har börjat lite smått med läsgrupper då vi läser högt för varandra i liten grupp. Grupp 3 har börjat läsa ”Småkrypsjakten” av Helena Bross. På morgonen har vi den här veckan gjort egna bokmärken, se hur fina de är i bloggen.



Nästa vecka:
Måndag:     Skolan öppnar kl.9.00
Idrott, glöm inte gympakläder och handduk
                      Grupper

Tisdag:          Bokstavsläxa Cc

Onsdag:      Grupper
Engelska

Torsdag:       Matematik och livskunskap

Fredag:        Grupper
Shiba

Ha en fantastisk helg!

Selima, Magnus, Barry och Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar