fredag 10 mars 2017

Veckobrev V 10

Hej

Nu har vintern kommit tillbaka och vi har njutit av snön i pulkabacken. Om det fortsätter att ligga kvar på marken kommer vi även passa på att åka nästa vecka.

Lusen fortsätter att inkräkta, det är nu flera barn (och vuxna) som fått påhälsning så titta åter igen noga igenom barnens hår, nöj er inte med att kamma en gång efter eventuell  behandling utan kolla och kamma i minst en vecka, varje dag!

Vi har grattat tre födelsedagsbarn den här veckan och kalas stundas, vi råkar veta att alla har fått en kalasinbjudan till ett kalas den 15/3 som finns på barnens klädhyllor, Vi har påmint barnen att ta med dem hem men om ni missat att få med dem i dag, titta på hyllorna när ni kommer på måndag.

Veckan som gått
Vi har fortsatt att rita tigerfjärilar både tre och fyra gånger, senaste ge varandra ”two stars and a wish” som handlar om kamratrespons, där de ger varandra feedback och säger två bra saker om kamratens teckning och en önskan om förbättring/förändring. Vi tecknar nog en fjäril till i blyerts nästa vecka sedan är de redo för den slutgiltiga avbilden med  färg.
Vi har haft alla tre grupper den veckan med ASL, NTA och MATTE. I ASL har några skrivit klart ord på alfabetet, vi har skrivit klart ordflätor, meningar om fjärilen och några har börjat skriva egna mattesagor. På NTA:n har de sorterat de olika sakerna i ”kan rulla” och  ”kan staplas”.
På engelska lektionen fick de lära sig hälsningsfraserna: Hello, good morning, good afternoon, good evening, good night och goodbye.
Vi har försökt att göra klart massor av olika påbörjade arbeten som mosaiktavla, papegojor och hjärttavla. Alla har målat klart sina hjärtan som nu hänger fint och dekorativt på väggen i matsalen.

Nästa vecka
Måndag:    Skolan öppnar kl.9.00
Idrott, glöm inte gympakläder och handduk
                      Grupper

Tisdag:       Bokstavsläxa Gg

Onsdag:     Grupper
Engelska

Torsdag:     Matematik

Fredag:       Grupper
Shiba

Trevlig helg

Selima, Magnus, Barry och Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar