fredag 17 mars 2017

Veckobrev V.11

Hej

Tiden går fort och snart är det dags för påsklov, mailar påsklovslappar, tyvärr har vi inte moderniserats så pass att de går att fyllas i och lämnas in digitalt så för er som inte har någon skrivare finns det även i pappersform i klassrummet och på fritids. Dessa ska lämnas in senast nästa fredag, den 24/3 oavsett om ditt barn skall vara på fritids eller ej!
Vi har haft en fin vecka och alla känner sig nog piggare nu när solen kikat fram och det börjar bli varmare. Barnen är glada att de vissa dagar t.o.m. få gå ut utan överdragsbyxorJ Idag var vi i nedre vanadisparken och lekte en längre tid på lunchrasten, det var roligt. Nu kommer vi att försöka lägga mer tid ute, även under lektionstid, då kommer vi ha matte, no och annat spännande.

Vattkopporna har drabbat en hel del barn i klassen och det är fler som varit hemma, hoppas det snart är överstökat.
Vattenkranen som har varit utan funktion senaste veckorna är anmäld och vi hoppas att det åtgärdas inom snar framtid, vi har överlämnat vår personaltoalett till barnen förfogande så den får nu de använda till alla ändamål (fniss) inte bara handtvätt!

Nästa vecka, på tisdag den 21/3, på Internationella Downs syndrom dagen, då hyllar vi olikheter genom att ta på oss olika sockor, vi ”rockar sockorna” helt enkelt och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter! Läs mer här: http://www.svenskadownforeningen.se/rocka-sockorna/  
  


Veckan som gått:

Vi har fortsatt med Austins butterfly, nu har många ritat fem fjärilar, sedan ger de varandra tips om hur man kan förbättra och utveckla. Vi har haft grupper med ASL, NTA och MATTE. I ASL har vi fortsatt skriva alfabetet, ordflätor, om fjärilen och egna mattesagor samt redovisat för varandra. NTA har hunnit till uppdrag nummer 4 och 5, då de sorterar några saker utifrån hårdhetsgrad och först gissar och sedan undersöker vilken som kan rulla längst ner för en ”ramp”. I matten sorterar de olika saker i färg, form, storlek och antal. På engelska har de tränat på att räkna 0-10 och så fick de färglägga dessa siffror.
Vi har försökt att göra klart massor av olika påbörjade arbeten som mosaiktavla, papegojor och hjärttavla. Alla har målat klart sina hjärtan som nu hänger fint och dekorativt på väggen i matsalen.

Nästa vecka:
Måndag:    Skolan öppnar kl.9.00
Idrott, glöm inte gympakläder och handduk
                      Grupper

Tisdag:       Bokstavsläxa Dd
                 ”Rocka sockorna”

Onsdag:     Grupper
Engelska

Torsdag:     Matematik och livskunskap

Fredag:       Grupper
Shiba

Ha en fantastisk helg!
Selima, Magnus, Barry och Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar