fredag 10 februari 2017

Veckobrev V 6

Hej,

Vi vill tacka för en bra uppslutning till föräldramötet där ni bidrog till bra diskussioner om barnens trygghet i skola och på fritids. Vi har tagit till oss av både ris och ros(där det mesta, som sig bör, var ros J) och kommer att göra förbättringar där de behövs för att ni och era barn skall känna er och vara trygga i alla situationer under hela dagen här på Johannes skola.
Alla anteckningar från de olika grupperna sitter nu uppe på väggen vid anslagstavlan i trapphuset.
Vi kommer att ha en ny rutin på måndagsmorgnar (måndagsjour) kl. 8.10-9 som innebär att alla barn är sina respektive klassrum med en personal i varje rum och där tre specifika morgonaktiviteter går att välja på. Det är inte alltid någon av oss vanliga pedagoger kommer att vara med i rummet men det är oftast någon som barnen känner igen från skolan och de är då i sin trygga miljö med kompisar från klassen.

Veckan som gått

På idrotten har de tränat balansen, flera barn tyckte att det var jobbigt att hålla i ribbstolen och de blev lite röda i händerna, ledsen för det men Barry och Robson sa att alla var jätteduktiga och hjälpsamma och som vanligt visar de varandra så mycket respekt, kärlek och välvilja!J
På engelska har de tränat på uttrycket ”I want” och namnet några olika frukter.
I matematiken har vi jobbat med krokodilen som vill äta det största talet, mer än och mindre än eller lika stora tal. Sedan har vi introducerat ”bubblor som är dubblor” 1+1, 2+2, 3+3 osv.

ALLA HJÄRTANS DAG

På tisdag den 14/2 är det alla hjärtans dag och vi kommer att fira denna dag kärleksfullt med gemensam samling på skolgården där vi sjunger tillsammans och bildar ett stort rött hjärta som filmas. Vi lägger sedan ut filmen på skolans hemsida för er att njuta. Den som vill och kan får gärna ha på sig någonting rött dagen till ära.

Grupperna
Nästa vecka kommer Selima att ha NTA, där de skall undersöka olika föremål och vätskors egenskaper som ”fast eller flytande”. Detta blir istället för livskunskap då vi har grupparbeten (bifogar ett dokument per mail till er där det står lite mer om vad NTA är). Jag fortsätter med ASL och ämnet svenska där de skriver och läser med hjälp av iPads och tangentbord och Magnus fortsätter med matematik.

Nästa vecka tänkte vi starta ett litet projekt där vi mäter temperaturen varje dag för att göra olika diagram och tabeller utifrån våra mätningar, där behöver vi er hjälp för att involvera alla barn. Om ni kommer ihåg och vi ska försöka påminna era barn, så kan det vara kul att jämföra mätningarna, då det kan vara olika temperatur beroende på var man är och hur man mäter, digitalt eller med vanlig termometer.

Nästa vecka är det bokstaven J, hjälp gärna era barn att komma ihåg att ta med någonting till bokstavsläxan. Det går bra att ta med den redan på måndag.




Nästa vecka:
Måndag:    grupper
                    Skolan öppnar kl.9.00
Idrott, glöm inte gympakläder och handduk
                    
Tisdag:         ALLA HJÄRTANS DAG (om man vill ta på sig ngt rött)
Bokstavsläxa Jj

Onsdag:     grupper
Engelska

Torsdag:     Matematik

Fredag:       grupper
Shiba


Trevlig helg!

Selima, Magnus, Barry och Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar