fredag 17 februari 2017

Veckobrev V 7

Hej,
nu går vi mot ljusare tider men än är inte våren här, vissa tycker nog att man kan strunta i överdragsbyxor, mössa och vantar men faktum är att det är bra att ”svettas in våren” för att undvika förkylning. Det är fortfarande ganska kyligt, speciellt i skuggan och när man är ute en längre tid. Titta igenom era barns lådor med extra kläder och fyll på om det gapar tomt. Märk gärna alla ytterkläder, koftor, vantar och mössor. Vi har vattenfasta pennor i klassrummet som ni gärna får låna.

Nu har vi fått till det och infogat en ny gadget i bloggen där ni kan skriva er mailadress och på så sätt få ett mail varje gång bloggen uppdateras med någonting nytt och spännandeJ

Tack för er positiva feedback per mail till oss och till ledningen och den vi får vid våra korta möten vid lämning och hämtning, det värmer!

Ni som inte har fyllt i brukarenkäten än, gör gärna det. Den fyller ni i digitalt och kan göra det tom 24/2.

Veckan som gått

Efter en härlig morgon och förmiddag med levande hjärtformation och sång på skolgården, hjärtkort, hjärtmålade tavlor så fick vi som grädde på moset träffa våra faddrar. Vi var nere i källaren i stora A-huset där vi utbytte fina teckningar, faddrarna lärde våra barn att rita graffiti och bara mös av varandras sällskap. Som avslutning gick vi till poolrummet, som nu är tom men förr var fylld med kallt vatten. Poolen användes förr i tiden då man varken hade dusch eller badkar hemma, då fick barnen ”tvaga” sig här i skolan på lördagar. Konstigt men lite spännande och häftigt tyckte våra barn.

Eftersom veckan som gått varit fullsmockad med hjärtliga aktiviteter och annat kul så har vi inte hunnit med att göra vårt temperaturdiagram utan börjar med att mäta vår dagliga temperatur nästa månad istället.

Selima har börjat med NTA, första uppdraget har varit att undersöka och jämföra två föremål och hitta ord som beskriver dess egenskaper. Det var en röd plastsked och en dank. 

Barnen har haft en varsin hemlig kompis i klassen hela veckan, detta var första gången vi provade på det vilket gick sådär, många glömde vem som var sin hemliga kompis eller glömde att göra något speciellt för den. Därför var det heller inte många som kunde lista ut vem ens hemliga vän var. Vi kommer att göra detta fler gånger, saken är ju också den att alla är så gulliga med varandra ändå så det kan vara svårt att lista ut vem som är extra vänligJ  

Nästa vecka kommer vi att fokusera på två bokstäver, X och Ö, de får välja att ta med en sak på ö eller x, där x:et kan vara gömd någonstans i ordet.

Nästa vecka:
Måndag:    Skolan öppnar kl.9.00
Idrott, glöm inte gympakläder och handduk
                      Grupper

Tisdag:       Bokstavsläxa X & Ö

Onsdag:     Grupper
Engelska

Torsdag:     Matematik

Fredag:       Grupper
Shiba



Trevlig helg!

Selima, Magnus, Barry och Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar