fredag 13 januari 2017

Årets och vårterminens första veckobrev

Hej allihop!

Välkomna tillbaka, hoppas ni har haft det skönt över jul och nyår och känner er redo för en ny termin som för er del startar upp direkt med IUP-samtal nästa vecka. Ni som inte har bokat någon tid kan göra det helst på måndag så vi kan planera veckan, lappen sitter på dörren till vårt klassrum.

Den här veckan har rullat på bra och alla kom snabbt in i invanda rutiner. Det märks att alla känner sig trygga med skolan, personal och kamrater, visst har några känt en viss längtan efter mamma och pappa men det går snabbare över nu.  

Vi har som ni kanske redan vet inte haft några arbetsgrupper eller bokstavsläxa den här veckan och nästa vecka uteblir de också då vi har utvecklingssamtal/IUP-samtal hela veckan.
Men vi har gjort en massa annat kul tillsammans, bland annat lekte vi en namnlek som var lite svår men som barnen kommer lära sig så småningom eftersom vi ska fortsätta leka den. Bra som bara den för hjärnverksamheten, man måste verkligen vara på alerten och tänka efter och minnas. Fråga era barn hur den går till. Vi har också lekt hela havet stormar, bro bro breja, försiktigt masserat varandras ryggar till en massagesaga, ritat och räknat med mattesagor och skrivit halva alfabetet på våra miniwhiteboards.

Vi har börjat läsa en ny högläsningsbok, ”Bröderna Lejonhjärta” av Astrid Lindgren, jätte sorglig men samtidigt väldigt spännande och hoppfull. Jag har fått frågan om det finns en plats som Nangijala på riktigt? Ja, vad svarar man på det…

Det är blött ute och olyckor händer Ibland där ombyte är nödvändigt, det börjar bli ont om ombyteskläder i barnens lådor, titta gärna igenom dessa och fyll på om det saknas något.

Nästa vecka:


Måndag:    Skolan öppnar kl.9.00
Idrott, glöm inte gympakläder och handduk

Tisdag:        

Onsdag:    

Torsdag:    

Fredag:      

Trevlig helg önskar vi er!

Selima, Magnus, Barry och Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar