måndag 15 januari 2018

Terminsplanering


Hej föräldrar!
För att ni ska få en tydligare bild om vad era barn kommer lära sig och har lärt sig i skolan så tänkte jag att ni skulle få ta del av årskurs 1 terminplanering. Jag ska även försöka bli duktigare på att lägga upp bilder och visa vad vi gör under lektionstid. Hoppas att ni kommer uppskatta det :)
(kommer även gå igenom detta på föräldramötet)

Så, här är terminsplaneringen:


Svenska
Svenska är nog det ämnet som är svårast att göra en terminsplanering på. Ämnet vävs in mycket i NO och SO där vi skriver fakta texter mm. Vårt övergripande fokus kommer vara att förbättra barnens skrivande, och då barnen ligger på olika nivåer och har individuella utvecklingsområden så kommer arbetet att anpassas. Vi kommer även ha en del högläsning, då det är en viktig del av inlärningen i meningsuppbyggandet och vi kommer ha läsgrupper på onsdagsmornar.


Matematik
Vi kommer börja terminen med att repetera vad vi arbetat med förra terminen. Efter att ha sett resultaten av matematik-testet vi gjorde innan jul har jag fått en övergripande bild av vad hela klassen behöver öva mer på och vi kommer bland annat arbeta mer med dubbelt/hälften och räknesagor. Under terminen kommer vi även arbeta med klockan, subtraktion och laborativ matematik.


NO
Människokroppen! Under nästa hela terminen kommer vi att arbeta med människokroppen. Vi kommer att börja med människans kroppsdelar, sedan betydelsen av mat, sömn, hygien och sociala relationer och sist människans sinnen. Vi avslutar terninen med teknik och repetition av årstiderna.


SO
I SO kommer vi arbeta med några olika teman. Vi kommer att börja med att lära oss om olika yrken. Vi kommer fokusera på fem olika yrken att fördjupa oss i och  skriva texter om. Sedan kommer vi arbeta med världen (världsdelarna, språk, djur och kultur) under några veckors tid. Efter påsk kommer vi arbeta med livskunskap.


Ser SÅ mycket fram emot allt vi ska lära oss och alla skratt på vägen!


/Cecilia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar