fredag 13 oktober 2017

veckobrevet inför vecka 42

Hej
Hösten är här och era barn blir ibland blöta om sina kläder då vi är ute varje dag oavsett väder. Titta gärna igen i lådorna med extrakläder om det behövs fyllas på. Vi har börjat arbeta med årstiden höst, tittat på en film om våra årstider, plockat höstlöv som ska bli en vacker tavla eller mobil och målat ett höstträd till årstidsboken. De flesta är nu klara med sina balansmobiler kom in i klassrummet och titta där de hänger så fint i taket med tyngdpunkten på rätta stället. Nästa vecka på onsdag kl. 9.15, kommer vi att ha en planerad utrymning, en brandövning där vi tränar på hur vi gör och var vi tar vägen om det skulle hända någonting. Vi kommer att förbereda barnen innan larmet går så att de är beredda!

Veckan som gått:
SV                Skrivträning: Barnen har fått en ”dagbok” som de skriver i på morgonen. De skriver om olika saker t.ex. vad de gjorde i helgen, igår, i morse, någonting de tycker om, är bra på, tankar de har, vad de ätit till frukost, hur de kommer till skolan etc.
Läsläxan- vi läser först texten högt i helklass och sedan i mindre grupper och pratar om vad texten handlar om. När de sedan läser med er där hemma har de redan bekantat sig med texten och handlingen tillsammans i klassen.

MA                vi har räknat i Safariboken där vi nu kommit in på ett kapitel som handlar om pengar, de räknar med hjälp av bilder på pengar, enkronor, femmor och tiokronor.

SO                Tema trafik, närområdet och trafikmärken.

NO                NTA-balansmobiler och årstidsbok med hösttema.

Nästa vecka:
Måndag:
Skolan öppnar kl.9.00
Musik
So. Trafik

Tisdag:
Idrott (gympakläder och handduk)
Engelska

Onsdag:
Kl.9.15 Brandövning/utrymning
Sv. Ny Läsläxa
Engelska

Torsdag:
Idrott (gympakläder och handduk)

Fredag:
NTA- ”balansera och väga”
Fredagskul
SHIBA följer med hem



Trevlig helg!
Anna-Therese, Magnus, Tamer och Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar