fredag 6 oktober 2017

Veckobrev

Hej

Nu är utvecklingssamtalen varit igång hela veckan lång och ni som ännu inte haft samtal kan komma till Susanne så bokar vi in en tid som passar. Men det måste bli innan höstlovet sen vill jag fokusera på barnen i klassrummet och göra bra och roliga saker med dem. Vi har halloweenfirande att ordna lite inför också. Utvecklingssamtalet är inget tvång utan någonting som skolan erbjuder er att komma till men jag känner nog att det är bra om vi kan ha det för att ”knyta ihop säcken” innan jag slutar och som underlag till nästa lärare som tar vid.
Det låter på er föräldrar som att det har varit en mysig och uppskattad stund att göra läsläxan tillsammans med era barn, fantastiskt roligt tycker vi och den här veckan får ni fortsätta lyssna och ställa kluriga och nyfikna frågor om vad texten handlar om, härligt va?! 
Skriv gärna med blyerts eller färgpenna i läxboken, inte gärna med tusch, det går igenom och blir så kladdigt om man skriver fel eller vill göra om. Tänk på att barnen kan passa på att träna på att skriva så noggrant som möjligt och att de tränar på att skriva med små bokstäver från rätt håll, uppifrån och ner.

Läsfixarna som vi använder oss av när vi har högläsning i klassen och som ni kan använda er av då ni läser med era barn för att träna läsförståelsen kan ni läsa om här:

Här är några bra skriv- och läs-appar som vi har tränat med på iPad i förskoleklass och som man mycket väl kan öva med hemma, bara att ladda ner:
SKRIVGUIDEN, HAPPI LÄSER, KUL MED DUFTON, ORDENS MAGI, ABC-BINGO, ABC-DOMINO, ABC-KORSORD, ABC-MEMO

Veckan som gått:
SV
Vi har jobbat i Äppel päppel boken med ordgåtor som vi löste tillsammans, vi fortsätter att ta fram läsfixarna när vi har högläsning ur Roald Dahls bok ”SVJ” som handlar om den Stora Vänliga Jätten. Vi ställer frågor, tar reda på vad ord som vi inte förstår betyder, klurar på vad SVJ menar när han säger lite knasiga saker osv. Detta för att fördjupa läsförståelsen och öka barnens ordförråd. Ta fram läsfixarna ni också, läs om ”En läsande klass”. (länkad ännu en gång i detta veckobrev)

MATTE
Vi har börjat fylla i en självskattning i matematik för att barnen ska få en inblick i vad det är vi ska arbeta med under årskurs 1, vilka kunskapsmål vi har i matematikämnet. Vi har tränat på tiotal och räknat addition och subtraktion med hjälp av räknesagor. Igår och idag fick de knäcka några tankenötter som handlade om geometriska figurer, trianglar och kvadrater. Det var några som räknade ur fredagens kluring, men den var klurig!

SO
Tema trafik, denna vecka handlade det om ”säkerhet och reflexer”

Anisa heter vikarien som har varit med oss i klassen och på fritids igår torsdag och idag. Om barnen glömt vad hon heter och de berättar om henne så vet ni det nu:-)
Fredagen var en härlig dag, inga utvecklingssamtal var inbokade och det kändes väldigt lyxigt att bara vara tillsammans med barnen hela dagen och göra mysiga saker. Vi firade Valter som fyller år i morgon lördag och han bjöd på festligheter som inmundigades samtidigt som vi tittade på film, Pokemon som var Valters val. Sedan hade fredagskul med fria aktiviteter och en liten ”tatueringsverkstad” i ett hörn!

Nästa vecka:
Måndag:
Skolan öppnar kl.9.00
Musik
So. Trafik

Tisdag:
Idrott (gympakläder och handduk)
Engelska

Onsdag:
Sv. Ny Läsläxa
Engelska

Torsdag:
Idrott (gympakläder och handduk)

Fredag:
NO - NTA
Fredagskul
SHIBA följer med hem



Trevlig helg!
Anna-Therese, Magnus, Tamer och Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar