fredag 18 november 2016

Veckobrev V.46

Hej,
nu har den vackra snön bytts ut mot den höst vi är vana vid, grått, vått och istället för att pulsa i mjuk snö hukar man sig fram i kylig snålblåst.
Vi närmar oss julen sakta men säkert och några av er undrar när jullovet börjar… jo, onsdagen den 21/12 är sista skoldagen som avslutas med lite julstämning, sedan är fritids öppet för er som behöver, den 22:a och 23:e.
Nu har vi börjat öva på en julig repertoar som vi kommer att framföra för er föräldrar den 21/12, tid för detta återkommer vi med när vi vet exakt schema.

Vi hade finbesök av barnboksförfattaren Ulf Sindt i onsdags, han visade oss alla böcker han har skrivit, läste ur en av dem, ”Bullen plockar svamp” och sedan berättade han några fantastiska historier ur verkligheten som har legat till grund till många av hans böcker. Bland annat historien om två pojkar som hittar en jätte gammal skatt som de grävde upp ur marken, inuti en ihålig, 1000 årig ek, boken ”Turbo hittar en skatt” är baserad på denna spännande händelse. Nästa vecka kommer vi att läsa några av hans böcker, vi har läst en av Turboböckerna redan, "Turbo och hemligheten".

PÅ tisdag den 22/11 kl.8.20 – 9.00 är det dags för vårt andra elevråd
den här gången är temat ”Faddrar”, där får de äldre barnen fokusera på hur man kan vara en bra fadder, vad det innebär att vara fadder etc. och våra barn kan bland annat få önska vad de vill göra tillsammans med sina faddrar.
Det är viktigt att våra klassrepresentanter kommer i tid! (Dexter och Emilia)

OBSERVERA!!!
På torsdag den 24/11 är det APT för all personal, skolan stänger kl.16.00.
Hämta gärna era barn i god tid så att alla kan vara med från mötets start!


Veckan som gått:
Vi har format bokstäver med olika material, bland annat skrivit våra namn i lera och gjort en tavla med varsin bokstav av material vi plockade när vi var i övre Vanadisparken.

Bokstaven N var denna veckas läxa och barnen fick presentera sina medtagna saker tillsammans med vikarien Jessica, det var nycklar, nappar, nallar, ninjor, nagellack och annat smått och gott som visades. Ni som inte hinner titta in i vårat fönster kan ju se dem här på bloggen! :-)

Nästa vecka V.47
Måndag:      Skolan öppnar kl.9.00
Gruppaktiviteter kl.9.15
Idrott, glöm inte gympakläder och handduk
Tisdag:          Elevråd kl.8.20 -  9.00
Bokstavsläxa F f
Onsdag:       Gruppaktiviteter kl. 9.15
Torsdag:       Eng/Sv - vi övar julsånger tillsammans
                      APT- skolan stänger kl.16.00!
Fredag:        Gruppaktiviteter kl. 9.15
Shiba går hem med någon

Trevlig helg!

Selima, Magnus, Barry och Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar