fredag 11 november 2016

Veckobrev v.45

Hej i snöyran

Hoppas ni alla har haft en bra vecka och innan, ett bra höst-/ läslov.
Men oj vad det har snöat, några (mest barnen kan tänkas) njuter för fulla muggar och andra halkar mest förvirrat omkring till fots eller värre, på cykel eller i bil…
Nåväl, vackert är det allt och man får lite jul-längt.

Med vintern kommer tyvärr också vinterkräksjukan som med ett brev på posten, här är lite info om rutiner kring hanteringen om olyckan är framme, som kommer från Inga, vår skolsköterska:

Vinterkräksjuka är mest aktuell mellan november och april. Det är mycket smittsamt och det är ca 12-48 timmar mellan smittad till utveckling av symtom= man blir sjuk. Man förebygger genom god handhygien, tvätta händer med tvål och vatten. Handsprit hjälper inte men man kan ta det EFTER att ha tvättat händerna med tvål och vatten.
Symtom är illamående, kräkningar, ont i magen, diarré. Små barn drabbas mer av kräkning än diarré.
Barn som har varit sjuka ska vara hemma från skolan i 48 timmar efter att de blivit friska.
Info finns att hämta på vårdguidens hemsida www.1177.se


KVARGLÖMDA KLÄDER OCH SKOR:
Kom ihåg att titta igenom kvarglömda kläder och skor i AULAN i A-huset, de ligger kvar en vecka till sedan lämnas allt bort till välgörande ändamål.
Vi har även en stor ”låda” med kläder och annat på våran våning som snart svämmar över, titta igenom den, där ligger massor av hela fina och användbara kläder som tillhör förskoleklassbarnen!? Alla kläder som ligger på golvet utan märkning hamnar där!

Nästa vecka är det förskollärarna som har planerat vad vi ska göra för att få in förskolepedagogiken och visa på hur det kan se ut. Det blir mycket skapande, utflykter och annat spännande. Grupperna uteblir och på engelskalektionen ska vi börja öva på några julsånger, både på svenska och engelska.

På onsdag nästa vecka får vibesök av barnboksförfattaren Ulf Sindt, han har bl.a. skrivit böckerna om Turbo. Det är tredje året han kommer till oss på Johannes skola och det kommer bli ett kärt återseende. Han är en fantastisk berättare och barnen brukar kikna av skrattJ


Veckan som gått:

Vi har haft våra tre grupper, måndag och onsdag (fredagens grupper blev inställda pga. sjukdom) med matematiklekar, livskunskap och ASL

ASL: den här veckan fick de skriva om ”Jag är bra på …” och några skrev också ”Det här vill jag kunna…” De turas om som vanligt och skriver det som skrivkamraten säger.

Matte: Nu jobbar vi med likhetstecknet och ett överstruket likhetstecken, de fick kasta tärning två och två och sätta rätt tecken mellan dem, plus och minus tecknet fick också vara med.

Livskunskap: ett arbete kring jaget har startat där vi gör olika arbeten till en bok som heter: ”boken om mig”! De har tidigare ritat självporträtt och den här veckan har de ritat och prata om ”min familj”.

Bokstaven Ä var denna veckas läxa och barnen har visar sina medtagna saker, den här gången hade äpplet en överlägsen majoritet, älgen, ägget och ärtan var också populär. Och det mest mystiska och ovanliga vi har haft i fönstret ligger där, ett riktigt älgbenskelett. Titta gärna in i vårt bokstavsfönster i veckorna mellan tisdag & fredag, när ni lämnar eller hämtar era barn, på måndagarna gapar det tomt.
De har också ritat och skrivit om Ä&ä i sin bokstavsbok och till alfabetsboken.

Biblioteket: Vi har lånat nya böcker på skolans bibliotek

Bild: vi ritade en stad på böljande kullar med blyerts och färgpenna, siluetterna fylldes i med svart tusch för extra effekt när bilden var klar.

Nästa vecka V 46:
Måndag:
Skolan öppnar kl.9.00
Idrott, glöm inte gympakläder och handduk
Tisdag:
Bokstavsläxa Nn
Onsdag:      
Ulf Sindt kommer på besök
Torsdag:
Musik: Vi övar julsånger
Fredag:       
Shiba får följa med ett barn hem!

Trevlig helg!


Selima, Magnus, Barry och Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar