onsdag 14 februari 2018

Godnattsagor för rebell-tjejer







Godnattsagor för rebell-tjejer är en fantastiskt bok som jag tänker börja läsa för era barn efter samlingen. En sida, om en person, varje dag, och sedan en diskussion om personen på en nivå lämplig för barnen. Godnattsagor för rebell-tjejer är en bok med 100 sagor om kvinnor som haft en positiv inverkan på världen vi lever i idag, inte bara med syfte för att komplettera alla män som tas upp i skolans historieböcker, utan i syfte att uppmärksamma den mänskliga drivkraften, oavsett kön.
Godnattsagor för rebell-tjejer är inte bara en bok för tjejer, utan som det står i boken:

"Var och en av de hundra berättelserna i den här boken visar hur mycket man kan förändra världen när man vågar följa sitt hjärta. Vi hoppas att dessa modiga föregångare ska inspirera er. Vi hoppas att porträtten av dem ska ge våra flickor, och pojkar, en stark insikt om att skönheten uppenbarar sig i en mångfald av former och färger och i alla åldrar. Vi hoppas att den som läser den här boken ska förstå att det största i livet är en tillvaro fylld av engagemang, nyfikenhet och generositet. Vi önskar att vi alla varje dag ska minnas att vi har rätt att vara lyckliga och att vi fritt ska kunna utveckla alla våra valmöjligheter.
När vi överlämnar boken i läsarnas händer hoppas vi kunna förmedla en känsla av hopp och entusiasm för den värld och framtid vi bygger tillsammans. En värld där könstillhörighet inte bestämmer hur stora ens drömmar får bli, eller hur långt någon kan gå. En värld där var och en av oss med självförtroende kan säga "jag är fri". "

Några kvinnor som nämns är: Astrid Lindgren, Michelle Obama, Systrarna Brontê och Jane Austen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar