fredag 25 augusti 2017

Veckobrevet v 34

FÖRSTA VECKAN MED SCHEMA I ÅK 1

Hej alla föräldrar i 1A, 

som alltid är det en ynnest att få vara med era fantastiska barn, de är så otroligt fina. Alla har verkligen vuxit över sommaren, inte bara fysiskt utan man märker av ett annat lugn, de orkar koncentrera sig lite längre stunder, de vill lära sig och ha arbetsuppgifter och inte bara leka. Många vill ha läxor, vilket vi kommer att börja med snart. De kommer ha läsläxor varje vecka och det så fort vi är klara med att titta på var de ligger i sin läsning just nu.

Alla som kommer in i vårt klassrum säger att det råder ett lugn och harmoni i rummet och det är en känsla som vi har strävat efter och jobbar på hela tiden för ett så bra arbetsklimat som möjligt då vi är ganska många i ett och samma rum. Nu har vi dessutom inte samma möjligheter att arbeta i mindre grupper då vi inte har några extra rum pga renoveringen som sker i skolan!  Men vi kommer såklart använda oss av varandras klassrum i så fort tillfälle finns! 

Nu har ju skolan startat på allvar för era barn, med obligatorisk närvaro och där vi följer ett schema med lektionstimmar enligt skolplanen. De har träffat sin musiklärare Peter nere i källaren i A-huset och haft idrott med

 

 vikarien Andreas. Deras ordinarie lärare i idrott Magnus kommer tillbaka nästa vecka. På tisdagar har de idrottslektion i övre gymnastiksalen och på torsdagar i den nedre, bra för er att veta är att vi är alltid är med i omklädningsrummet, vi följer med dem dit och hämtar upp efter lektionens slut då de ska byta om och duscha. Allt för barnens trygghet. Ytterligare en person som är med oss varje dag är Anna-Therese, hon  vikarierar som förskollärare och kommer att vara med oss en längre tid hoppas vi. Ni som ännu inte har träffat A-T, som är hennes smeknamn, kommer att få tillfälle att göra det på föräldramötet som håller hus i vårt klassrum på tisdag kväll från kl. 18. Hoppas att alla kan närvara!

!!! Påminnelse om att alla barn måste ha regnkläder och extra ombyte i skolan. Det är flera barn som inte hade det fick vi erfara då de var ute i regnet i veckan. Vi är ute varje dag oavsett väder så det är nödvändigt med kläder för alla väder:-) 

Nästa vecka: 

Måndag: musik

Tisdag: idrott (ta med gympakläder och handduk) 

OBS! Tisdag: 18-20 Föräldramöte

Onsdag: engelska

Torsdag: idrott (ta med gympakläder och handduk)

Fredag: Shiba & fredagskul


Trevlig helg önskar:

Susanne, Anna-Therese, Tamer, Karin & Magnus 

http://guldklassen.blogspot.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar