fredag 21 april 2017

Veckobrev v 16

Hej

Hoppas ni har haft en skön påskhelg med lite ledigt, gott att äta och familjemys!

Om man vill anmäla sitt barn till sommarfritids börjar det nu bli dags att lämna in blanketten till fritids eller till oss i klassrummet, senast 24/4 vilket är nu på måndag!

Vi har sorterat ut alla ara kvarglömda kläder och lagt dem på bord ute i trapphuset, titta igenom dessa, det är ett hav av vantar, strumpor, tröjor, mössor en och annan jacka, byxor galonisar m.m. Allt som ligger där är omärkt eller med namn vi inte känner igen (kanske kan det vara ett syskon eller annan). Nästa fredag tar vi de kläder som är kvar och lämnar till återvinning!

Vi håller på med trygghetsenkät där barnen får svara på några frågor om hur de känner sig angående just trygghet på olika platser och situationer i skolan. Alla har inte hunnit svara än så vi fortsätter med den nästa vecka.

Veckan som gått:

Det har varit en lite kortare vecka så här efter påsklovet, det var mysigt att träffa alla igen och vad fort dagarna gått. Fjärilarna som vi pysslat med ett par veckor har vi arbetat med att göra klart under morgonaktiviteten även tussilagon som nu nästa alla gjort klart. Veckorna flyger fram och vi försöker att se till att alla ska hinnas göra klart alla påbörjade saker innan förskoleklasstiden är slut.

Vi har haft lite olika teman i våra grupper denna vecka förutom i måndags då den uteblev helt. Med Magnus har de fått träna samarbete, noggrannhet och tålamod genom praktisk matematik där varje grupp fick en varsin påse med olika antal och saker som skulle räknas ihop. Det var väl uttänkta saker, kulor som rullade iväg och små saker som var lite svåra att hitta osv. Alla i gruppen skulle räcka upp handen och kunna svara när de var klara, svarade man fel fick man räkna om så det var inte självklart att först vann utan kanske sist men mest noggrann kan mycket väl betyda vinst. I onsdags var Selima sjuk då hade Marie från FC (som var med oss tisdag och onsdag) hennes grupp och pratade om känslor, de ritade fantastiskt fina teckningar som visar känslan: ”Jag känner mig varm inuti/i kroppen när…”. Marie ska försöka hinna med att göra samma sak med de som inte var med denna gång. Idag hade en grupp NTA med Selima och jag Susanne har haft ASL med två av grupperna.

I onsdags fick vi gå på event i gymnastiksalen, det var ”BAKGÅRDENS ORKESTER – en hundmusikal för smååringar och nyfikna vuxna” mycket musik med många olika instrument där texten var skriven av legenden Jojje Wadenius. Alla har fått med sig ett kort med artisternas autografer, fråga gärna era barn om handling och upplevelseJ

På torsdagsmorgonen fick vi besök av Gulli från MTR, som är det företag som har hand om Stockholms lokaltrafik. Det var intressant och barnen var väldigt engagerade och medvetna om hur man färdas tryggt med de olika färdmedel som SL representerar. Prata gärna även om detta besök med era barn, de har bl.a. fått i uppdrag av Gulli att berätta för er hur man skall göra för att inte fastna i spärrarna till tunnelbanan, som många av våra barn dessvärre hade fått erfara och berättade om!
Vi har firat ett födelsedagsbarn som vi vet ska ha kalas i helgen, hoppas ni blir många olika sportfantaster och att ni har superkulJ
Veckan avslutade vi med fredagskul där vi fick lyssna på två visor som en modig tjej sjöng så fint, det var ”Nu grönskar det i dalens famn..” och den gotländska folkvisan ”Uti vår hage…”. Sedan var det två killar som hade en varsin gåta till kompisarna att klura på.
Efter det lektes det fritt. Shiba som varit ensam hela påskveckan får äntligen sällskap av en kompis den här helgen, mysigt!

Nästa vecka:
Måndag:     Skolan öppnar kl.9.00
Idrott, glöm inte gympakläder och handduk

Tisdag:          Bokstavsläxa Tt

Onsdag:      Engelska

 


Torsdag:       naturbingo i haga- eller vanadisparken

Fredag:        fredagskul & Shiba

Ha en skön helg!

Selima, Magnus, Barry och Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar