fredag 9 december 2016

Veckobrev V 49

Hej alla föräldrar

Snälla, omtänksamma och bra uppdrag varje dag fram till jul
Sju uppdrag från tomten (hen finns ju visst) har barnen nu fått och ni kan se på bloggen vad de varit eller fråga era barn så får ni se om de kommer ihåg dem :-)

Vi pysslar nu för fulla muggar och mörkret inger ett slags lugn och en förväntan inför stundande jul och ledighet, vi har jättemysigt tillsammans.

Välkomna på ”öppet hus” nu på onsdag den 14/12, mellan kl.8.10 – 8.50!
Veckan som kommer tänkte vi passa på att ha öppet hus där ni är välkomna att titta in i klassrummet en stund innan jobbet, vi bjuder på kaffe/te och pepparkakor. Passa på att titta igenom era barns lådor och kika runt i klassrummet, ge era barn en chans att visa vad de har gjort och sitt ned och kanske pyssla en stund. Vi förskoleklasser kommer att ha en varsin dag då vi inte får vara så många i huset på en och samma gång p.g.a. av brand- och säkerhetsrisk. Ni är varmt välkomna!


LUCIA
Glöm inte att vi ska titta på 6:ornas luciatåg på tisdag den 12:e december, i A-huset. Det börjar kl.8.00 och vi måste vara på plats senast kl.07.50. Lämna era barn senast kl. 07.45 eller om ni inte hinner till dess, vänta med att komma till skolan kl. 08.45 då vi räknar med att vara tillbaka i vårt klassrum. Dörrarna till hus A hålls låsta för att undvika spring i trapphuset under tiden då luciatågandet pågår! 

JULAVSLUTNING den 21/12
Den 21/12 är det gemensam skolavslutning på skolgården kl.08.15-08.45, efter att de andra klasserna har gått kommer vi i förskoleklasserna ha en egen julavslutning med sång för er föräldrar på samma plats, vid "scenen" (taket vid gympahuset) så stanna kvar och lyssna. Sedan fortsätter skoldagen med lite julaktiviteter fram till kl.13.00 då fritids tar över, ni väljer själva om ni vill ta med ert barn direkt efter avslutningen på skolgården eller senare på dagen. 

Veckan som gått:
Grupperna har löpt på som vanligt den här veckan. 
På livskunskapen har vi fortsatt med ”boken om mig” och de har pratat om och ritat ”mina släktingar”.
På matematiken räknar vi och leker med siffror med radioapan.
På ASL-lektionen har vi skrivit korta sagor/berättelser och om JULEN.

Nästa vecka V.50
Måndag:      Skolan öppnar kl.9.00
Gruppaktiviteter kl.9.15
Idrott, glöm inte gympakläder och handduk
Tisdag:          LUCIATÅG, samling 07.45
Bokstavsläxa Hh
Onsdag:       FA har ÖPPET KLASSRUM, välkomna mellan kl.8.10 – 8.50!
Gruppaktiviteter kl. 9.15
Torsdag:       Eng/Sv - vi övar julsånger tillsammans
Fredag:        Gruppaktiviteter kl. 9.15
Shiba går hem med någon

Trevlig helg!

Selima, Magnus, Barry och Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar